Herinneringen en aanmaningen

Wanneer cliënten te laat zijn met betalen kan je een herinnering versturen. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar de factuur waar je een herinnering voor wilt versturen.
  2. Klik rechtsboven op verstuur herinnering.
Icon

Let op

een herinnering kan pas verstuurd worden als de betaaltermijn verlopen is. Deze kan je instellen onder instellingen

Meerdere herinneringen tegelijk versturen

Wanneer je meerdere herinneringen tegelijkertijd wilt versturen gebruik je deze methode:

1. Ga naar facturen.
  2. Selecteer de status verlopen.
  3. Selecteer nu door op de checkbox aan de linkerkant te klikken alle facturen die je wilt versturen.
  4. Klik nu op “verstuur herinnering” bovenaan de pagina.
  5. Alle facturen worden nu verstuurd. Wacht even met verder klikken totdat dit klaar is.

Een aanmaning versturen

Wanneer klanten te laat zijn met betalen kan je besluiten om een aanmaning te versturen. Daarmee stel je de klant in gebreke van betaling. Veertien dagen nadat je deze mail heb gestuurd mag je eventueel incasso kosten in rekening brengen. Deze incassokosten kan je instellen onder instellingen. Een aanmaning versturen doe je zo:

1. Ga naar facturen.
  2. Ga naar de factuur waar je een aanmaning over wilt versturen.
  3. Klik rechtsboven op aanmaning versturen.
  4. Je komt nu op de pagina waarop de inhoud van de aanmaning email staat die jij verstuurd. De standaard inhoud van deze email kan je aanpassen onder instellingen. Link plaatsen. Ook kan je eventueel een bijlage toevoegen of zelf tekst toevoegen aan de email.
  5. Als je hiermee klaar bent klik je op “verstuur aanmaning”.
  6. Na twee weken wordt er nu automatisch een factuur gegenereerd met de incassokosten over de factuur die nog niet betaald is.
  7. Als de factuur ondertussen wel betaald is, verwijder de concept factuur van de incassokosten.
  8. Is de factuur niet betaald, verstuur de incassokosten factuur door op “verstuur factuur” te klikken.
  9. Je komt nu op de pagina waarop de inhoud van de incassokosten e-mail staat die jij verstuurd. De standaard inhoud van deze email kan je aanpassen onder instellingen. Link plaatsen. Ook kan je eventueel een bijlage toevoegen of zelf tekst toevoegen aan de email.
  10. Als je hiermee klaar bent klik je op “verstuur factuur”.