Maken en versturen nieuwsbrief

E-mail marketing is een functie voor het versturen van nieuwsbrieven. Daarnaast worden er rapportages bijgehouden van de verstuurde nieuwsbrief.

Het maken en versturen van een nieuwsbrief

In een nieuwsbrief kunnen tekst, plaatjes, en links worden geplaatst. Dit werkt als volgt.

1. Ga naar de module nieuwsbrieven
  2. Klik op maak nieuwe nieuwsbrief
  3. Pas eventueel de naam van de afzender aan. Standaard is dit de naam van het bedrijf dat onder instellingen is ingevuld.
  4. Pas eventueel de e-mail afzender aan. Standaard is de het e-mailadres dat is ingevuld onder instellingen.
  5. Geef de nieuwsbrief een onderwerp.
  6. Selecteer een doelgroep of personen uit het de contacten module. (Meer informatie over doelgroepen in het hoofdstuk doelgroepen.
  7. Plaats de tekst en de plaatjes met de nieuwsbrief editor.
Icon

Let op maak plaatjes (als je ze netjes uitgelijnd wil hebben met de tekst) 640 pixels breed.

1. Gebruik en van de onderstaande tags om de nieuwsbrief te personaliseren.
  2. Geef aan of het om een commerciële of een informatieve nieuwsbrief gaat.
    1. Commerciële nieuwsbrieven worden alleen verstuurd aan mensen in de doelgroep waar wij het vinkje “commerciële nieuwsbrief ontvangen” aan staat.
    2. Informatieve nieuwsbrieven worden naar iedereen verstuurd die in de doelgroep van de nieuwsbrief staat, ongeacht het vinkje “commerciele nieuwsbrief ontvangen” aan staat. Dit mag je alleen gebruiken als je via de nieuwsbrief informatie verstuurd die voor jouw bedrijf noodzakelijk is om te versturen.
  3. Als je klaar bent met het maken van de nieuwsbrief klik je rechtsboven op de knop preview, om een voorbeeld van de nieuwsbrief te bekijken.
  4. Vervolgens kan je er ook voor kiezen om de “uitschrijven” knop zichtbaar te maken onder de nieuwsbrief door de knop “toon uitschijven knop” zichtbaar te maken in de nieuwsbrief.
  5. Als je de nieuwsbrief wil versturen klik je “nieuwsbrief versturen”.