Verschillende berichten maken

Er zijn drie soorten berichten die je kan versturen. Twee interne en één externe. De interne notitie, de logboek notitie en het bericht. Hieronder staat per soort uitgelegd wat ze doen en hoe ze werken.

Interne notitie:

Dit is een aantekening voor jezelf die niet zichtbaar wordt voor de cliënt in zijn cliënt login omgeving. Je maakt een interne notitie op de volgende manier:

1. Ga naar contacten.
  2. Klik op het contact.
  3. Scroll naar de berichten functie onderaan de pagina.
  4. Selecteer de functie, interne notitie.
  5. Type een bericht.
  6. Klik op de groene knop.

Logboek:

Hierin houd je belangrijke zaken bij voor de cliënt. Bijvoorbeeld: naar bedrijfsarts. Zo kan een eventuele collega snel inzicht krijgen in het verloop rond een persoon, of kun je dit zelf makkelijk terugvinden. Een logboekregistratie maak je op de volgende manier:

1. Scroll naar de berichten functie onderaan de pagina.
  2. Selecteer de functie, logboek.
  3. Selecteer een bestaande “overgang” in de dropdown, of selecteer anders. Gebruikt je een bestaande ga dan door naar stap zes.
  4. Type de naam van de nieuwe “overgang” onder de dropdown.
  5. Klik vervolgens in het tekstveld onder het veld waar je zojuist in hebt getypt.
  6. Schrijf eventueel nog een bericht.
  7. Klik op de groene knop.
Icon

Let op

U kunt het logboek van alle coachees exporteren om een analyse te maken waar de meeste cliënten naartoe worden doorverwezen.

Bericht:

Een bericht wordt altijd naar de portal van de cliënt gestuurd zodat deze het bericht kan lezen. Ook ontvangt de cliënt een bericht via email dat er een bericht klaarstaat. Je maakt een bericht op de volgende manier:

1. Scroll naar de berichten functie onderaan de pagina.
  2. Selecteer de functie, bericht.
  3. Type een bericht.
  4. Klik op de groene knop.
  5. Als uw cliënt een login heeft voor de portal ontvangt deze nu een mail dat hij of zij kan inloggen in de portal om het bericht te lezen.

Bijlage toevoegen aan een bericht:

Bij alle bovenstaande berichtsoorten kan je een bijlage toevoegen. Dit doe je op de volgende manier:

1. Klik op de blauwe link “kies een bestand” of sleep een bestand naar “voeg documenten toe door te slepen of selecteren”.
  2. Selecteer een bestand op jouw computer.
  3. Klik op openen.
  4. Het bestand wordt toegevoegd als bijlage aan het bericht.

Berichtenfilters:

Met onderstaande filters kun je een selectie van berichten naar boven halen die je op dat moment wilt lezen. Je filtert door bericht op de volgende manier.

1. Ga naar “filter op bericht soort”.
  2. Selecteer het onderwerp waar je op wilt filteren.
  3. Hierdoor verschijnen alleen de berichten die betrekking hebben op dit onderwerp.
  4. Als je alle berichten weer wilt zien, klik dan op op ‘Alles’.