Cliënt afspraak in agenda laten zetten

Wanneer een cliënt een afspraak boekt kan hij deze met één druk op de knop in zijn agenda zetten. De techniek die hiervoor gebruikt wordt is zogenaamde .ics techniek. De grote aanbieders als Outlook en Google Calender ondersteunen dit, en waarschijnlijk veel kleinere ook. Voor de twee grootste staat hier hoe jouw cliënt een afspraak in zijn agenda kan plaatsen.

1. Nadat een afspraak is geboekt ontvangt jouw cliënt een email met een bevestiging van de afspraak.
  2. In deze e-mail zit een .ics file bijgevoegd.
  3. Heb je een Google Calender agenda, lees dan hier verder. Heb je een Outlook agenda, ga dan door naar stap 4.
    1. Laat je cliënt naar de bevestigingsmail gaan.
    2. Bovenaan de mail staat een kalender icoon. Rechts naast dit icoon staat een grijze link met de omschrijving “toevoegen aan agenda”.
    3. Laat je cliënt op deze link klikken.
    4. De afspraak wordt nu in de agenda geplaatst.
  4. Jouw cliënt heeft een Outlook agenda.
    1. Laat je cliënt naar de bevestigingsmail gaan.
    2. Bovenaan de mail staat een wit vak met een agenda icoon. Rechtsonder in dit vak staat een klein agenda icoon met een “plus” erin.
    3. Klik op de plusDe afspraak wordt nu in de agenda geplaatst.