Twee-factor-authenticatie

Twee-factor-authenticatie is een extra beveiliging bovenop de standaard Apollo beveiliging. Het is verstandig om twee-factor-authenticatie te gebruiken. De reden hiervan is dat mensen vaak hetzelfde wachtwoord op verschillende plekken gebruiken. Als dit wachtwoord op wat voor een manier lekt of gehackt wordt, dan kan degene die het wachtwoord bemachtigd heel eenvoudig inbreken in alle accounts waar dit wachtwoord gebruikt wordt. Door twee-factor-authenticatie te gebruiken, voorkom je dat. De inbreken kan namelijk bijna nooit de tweede inlogcode achterhalen omdat die iedere keer nieuw is en gekoppeld is aan een app op jouw telefoon. (100% veiligheid bestaat helaas niet in internetland)

Hoe gebruik je twee-factor-authenticatie?

Om twee-factor-authenticatie te gebruiken heb je twee zaken nodig.

1. Een werkende Apollo omgeving.
  2. Een Authenticator app als bijvoorbeeld, Google authenticator. Hier te downloaden.
    1. Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com..
    2. App store: https://apps.apple.com/us/app/google-authenticator...

Twee-factor-authenticatie aanzetten?

Om twee-factor-authenticatie aan te zetten in je Apollo software, moet je het volgende doen.

1. Login in Apollo.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Ga naar het tabje Veiligheid
  4. Zet het vinkje achter “Zet 2fa aan” op groen.

Nu staat de 2fa aan, maar hij kan nog niet gebruik worden. Daarvoor moeten er nog een paar zaken gebeuren.

1. Log uit uit Apollo.
  2. Ga naar de login pagina.
  3. Login in Apollo.
  4. Er verschijnt een QR code op je scherm.
  5. Open de geïnstalleerde app (Google authenticator)
  6. Klik op de + rechtsonder.
  7. Klik op QR-code scannen en scan de QR-code.
  8. Vervolgens verschijnt er een nummer op je telefoon.
  9. Op je beeldscherm is ondertussen een plek gekomen waar je de code in kan toetsen.
  10. Toets de corresponderende code uit de app in dit veld.
  11. Je bent nu ingelogd via twee-wegs-authenticatie in Apollo.coach.

Twee-factor-authenticatie kwijt?

Ben je je twee-factor-authenticatie kwijt? Doe het volgende:

1. Stuur een mail naar de support.
  2. Zij zullen hier op reageren en met jou jouw account gaan valideren. Veiligheid gaat voor alles dus er zal om een extra validatie gevraagd worden.